640px-Midea_Corporate_Logo

Az 1968-ban alakult kimondottan a háztartási készülékekre specializálódott Midea cégcsoport mára az egyik legnagyobb kínai export bázisként van jelen az élet minden területén.

A cég 1980-ban lépett a háztartási gépek piacára és 1981-ben már Midea néven gyártotta termékeit. Ma mintegy 100.000 munkavállalót foglalkoztat és tulajdonosa több mint 10 neves márkának, különböző iparágakban. A Midea központja Shunde, és emellett számos termelési bázissal rendelkezik Kínában. Guangzhou, Zhongshan, Wuhu, Wuhan, Huai ’an, Kunming, Changsha, Hefei, Chongqing és Suzhou és a vietnami Pingyang is egy-egy gyárnak ad otthont.

Belföldön és külföldön egyaránt kiterjedt értékesítési hálózattal rendelkezik, 21 külföldi leányvállalattal melyek között szerepel az USA, Anglia, Németország, Japán, Hong Kong, Korea, Kanada, Oroszország, Franciaország, Malajzia és Vietnam.

Kínában a Midea rendelkezik a legnagyobb termelési kapacitással a légkondicionáló, mikro-, és háztartási gépek és konyhai eszközök gyártói között. Fő termékei a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, mosógépek, hűtőszekrények, mosogatógépek és számos háztartási berendezés.

A jövőben a Midea továbbra is a hatékony tudományos fejlődés híveként folyamatosan növeli fejlesztő és gyártó kapacitását, egészséges és tőkeerős pénzügyi struktúrával a hátterében. Céljai között szerepel, hogy 2010-re Kína legértékesebb márkájává váljon és a világ legnagyobb háztartási gépeket gyártó cégei között az 5. helyet foglalja el évi 120 milliárd jüan (kb. 17,6 milliárd USD) árbevétellel.

 

Megbízható készülék – megbízható háttérrel: ha a klímatizálási igény két legfontosabb szempontja ez, akkor a Midea jó választást jelent.